En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 20 mars 2010

Av S - 20 mars 2010 14:09

Igår var en rätt så hektisk dag. Först vara i skolan hela dagen för att skriva på en rapport tillsammans med mina två gruppmedlemmar. Därefter till tågstationen för att möta upp Crepes, hem med henne. Sedan iväg till Bollnäs för att fira min lillebror som fyllde 20 år igår(grattis lillebror!). Det blev bara en snabbvisit med smörgåstårta och fika och lite Jonas-gos eftersom mina Petris föräldrar skulle komma på kvällen. Det är första gången som de hälsar på oss sedan vi flyttade ihop! Så väl hemma i Gävle igen väntade god middag med Petri och svärföräldrarna. Mycket gott och trevligt. :-) Idag har vi haft lite rundvandring i Gävle, gått lite på stan (jag köpte en vårjacka) och fikat. Nu pausar vi en sväng (Jag och Petri hemma och svärföräldrarna på sitt hotellrum) för att sedan käka middag ute lite senare. De åker hem redan imorgon så det blev en kort men intensiv helg med andra ord! :-)

Av S - 20 mars 2010 13:59

Igår kom Crepes hem igen. Det gick ju inte bra att sätta ihop henne med de två skinnyhonorna som det var tänkt att hon skulle få bo med så jag tog hem henne igen. Väl hemma igen satte jag ner henne direkt i bokhylleburen där hon bodde tidigare. Jag var beredd på en hel del tjaffs och trodde nog att jag skulle behöva ta ut alla grisarna på golvet och ev bada dem också för att få det att funka. Men inte då, konstigt nog (för marsvin brukar ha extremt kort minne vad gäller att komma ihåg sina gamla burkompisar) så gick det hur bra som helst från första stund. Inte ett enda tandklapprande har jag hört. Alla gamla burkompisar var fram och nosade på Crepes och sedan var det bra. "Jaha, hej, är du tillbaka!" verkade det som om de tänkte. :-)


Verkligen skönt att det gick så himla smidigt och det har nu fått mig att bestämma mig för att Crepes inte längre är till salu. Hon får stanna här resten av livet med den flock som hon verkar trivas bäst i. Förmodligen hade crepes inte alls någon lust att byta burkompisar utan ville bo med sina gamla, vanliga, trygga kompisar och inte några nya, alldeles nakna marsvinstjejer. ;-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards