En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 16 mars 2010

Av S - 16 mars 2010 19:05

Vanillas bebisar växer så det knakar och är så pigga och påhittiga! :-) Flera av dem hoppar lätt som en plätt upp på hustaket via den tegelsten som står bredvid och där uppe är det förstås jättespännande och roligt att vara. Det bara spritter i dem när de studsar runt där uppe. Hur söta som helst. :-)


De är dessutom riktiga matvrak så om de inte sitter under magen på mamma så sitter de i matskålen eller knaprar på ett vitkålsblad.


Sen har de ju fått namn också! Liksom i N-kullen blev det kryddnamn eftersom änglapappa Krokas namn betyder saffran. Crestade saffronkillen heter därför  Piripiri, self buffhanen heter Pimento, self buffhonan Pimienta och self saffronhonan Pimpinella.


Piripiri och Pimpinella äter kornkross.


Piripiri mumsar. :-)



Fast mammas mjölk är ändå bäst!

 

Av S - 16 mars 2010 18:58

Usch vilken förkylning jag åkte på! Igår var jag helt däckad på kvällen, mådde verkligen uruselt och fick till på köpet migrän som inte vill ge med sig trots tablett. :-( Vi gick och la oss tidigt och när jag vaknade imorse var huvudvärken som tur var borta - så skönt!


På fredag kommer jag att få tillbaka Crepes igen, det funkade tyvärr inte att sätta ihop henne med de två skinnysarna. :-/ Trots att allt gjordes enligt konstens alla regler så fortsatte Crepes och den jämnåriga skinnyhonan att mucka (ingen ville ge sig) och Crepes jagade runt den yngre honan hela tiden. Jättetrist men inte så mycket att göra åt. Så på fredag kommer Crepes förmodligen tillbaka och då får vi hoppas att det går bra att sätta tillbaka henne med hennes gamla burkompisar igen. Sen får hon nog bli kvar här om det inte blir så att hon säljs med någon annan hona härifrån så småningom så att jags äkert vet att de funkar ihop.


Från Smoothies och Semifreddos nya familj har jag inte hört något ännu så jag antar att det går bra med killarna. :-) Men bara för att jag städade undan deras bur idag så kommer de väl tillbaka snart igen... ;-p

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards