En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 20 december 2009

Utflyttade pojkar igen

Av S - 20 december 2009 17:46

Nu har även Smoothie och Semifreddo flyttat, det känns lite vemodigt faktiskt. Killarna började bli tama nu och igår stod Semifreddo med tassarna på burkanten och tog mat från handen på mig. Men de får det säkert jättebra i sitt nya hem, lycka till pojkar!


Så nu är stackars Kokostopp alltså ensam igen. :-( Jag funderar faktiskt på att kastrera honom. Pga hans fatty eye kommer han ju inte avlas på men jag har så svårt för att sälja honom, han är ju så fruktansvärt snäll och söt. Det är synd om honom att behöva gå ensam så mycket (får ju bara sällskap när det finns bebishanar som han kan bo med) så en kastration skulle ju lösa mycket. MEN det är ju just en kastration... :-/ Jag vet ju hur riskfyllt det är och i Gävle finns ingen veterinär som är specialinriktad på marsvin vilket borde öka riskerna ytterligare. Veterinärkliniken som jag går hos är bra med mycket trevlig personal och väldigt mycket utrustning men de har ingen jättestor erfarenhet av just marsvin. Funderar ändå på att göra det och visa dem lite tips som en mycket duktig och kunnig djursjukvårdare (själv marsvinsuppfödare) har kommit med. Jag ska fundera lite till och höra mig för vad de säger om att kastrera marsvin där.


Idag har vi varit och simmat och sedan tagit en sväng till Valbo där några av de sista julklapparna inhandlades. :-) Igår gjorde jag smörkola med mandel och en annan sorts julgodis också, Jans julgodis hette det visst. Mums mums! :-) Nu börjas det med alla sötsaker. Inte bra... :-p Men gott förstås! Och passar mig ypperligt, godisråtta som jag är.


 
 
Sanna

Sanna

21 december 2009 14:36

Hello.
Kastrerade Enzo på Faludjursjukhus. Det funkade bra, men sen är jag inte lika nöjd som när jag kastrerade på Roslagstull.. Men men. Men tycker du ska kräva att få antibiotika eller liknande, för det fick vi på roslagstull men inte i Falun. Och Theo (han jag kastrera i Roslagstull) sår läkte bra mycket bättre än Enzos..

/Sanna

http://sannich.bloggagratis.se

 
Natalia

Natalia

21 december 2009 20:44

Håller med Sanna, kräv antibiotika (du kan få dosen av mig om du vill)! Sen kan du ju fråga om de söver dem på gas eller inte, gas är ju det snällaste men det är inte många som gör det, jag har själv sövt ett marsvin (Samual) utan gas, dvs med injektion och det gick bra, visserligen tog jag bara blodprov då men jag var sjukt nervös! Gå på din magkänsla och du kan ALLTID hänvisa dem om de är osäkra på doser att ringa och fråga Marianne på Mälaren Smådjursklinik 08-592 540 80 (de får garanterat svar snabbare därifrån än från Roslagstull). Vad är det för tips du har fått? Blir nyfiken! Du behöver inte publicera det här inlägget.

http://hellopiggy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards