En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under juli 2006

Av S - 20 juli 2006 21:18

Jahapp. Så var det dags igen. Finaste Karizma som är högdräktig men har två veckor kvar har börjat krångla med maten. Hon har svamp i munnen och verkar ha ont och vill inte tugga. Jag trugar med än det ena än det andra men det går väldigt trögt. :( Idag satte jag inte stödmatning och har även pratat med en veterinär som verkar jättevettig och intresserad (inte så vanligt när det gäller smådjur som marsvin tyvärr). Hon lovade att fundera på vad det kunde vara och försöka hitta någon medicin som kan hjälpa, trots att hon går på semester imorgon. Jag hoppas att hon kommer på nåt innan det är för sent. :/ Ni kan väl hålla en tumme för Karizma?

Av S - 19 juli 2006 21:16

Idag har det inte hänt så mycket på marsvinsfronten. De nya burkonstellationerna funkar fortfarande konstigt nog, det gick verkligen mycket lättare än vanligt den här gången. Har precis gett kvällsmaten bestående av gräs oh morötter så nu smaskas det förnöjt i burarna.

Av S - 18 juli 2006 20:34

Idag har jag flyttat om lite bland grisarna. Qiana fick flytta in till Humlan, Madeira och hennes två bebisar. Jag var beredd på en hel del bråk men konstigt nog gick det jättebra! Madeira är nog rusig av mammahormoner för hon gick rakt fram till Qiana och började putsa henne på öronen. *sött* Humlan gick också fram och nosade men brydde sig sen inte mer. Qiana däremot är lite småtaskig mot Madeiras bebisar, jagar iväg dem om de kommer för nära, men det är nog övergående. Hon är bara inte van vid såna där pluttiga bebisar (1 vecka gamla imorgon).Git fick flytta ihop med Opuz och hans vita fru Teaspoon som bara är här på parning och snart ska åka hem igen. Det gick faktiskt också ritkigt bra. Opuz är trots sin ringa ålder jätteduktig på att gå emellan när tjejerna blir lite för kaxiga mot varandra. Det ska bli spännande att se om kombinationen Opuz+Git slår ut som jag hoppas. :) Git är ju satinbärare (dotter till min fina Dolph) så jag hoppas på satinbebisar.Fotade Edilona idag också. hon är 7v dräktig och har alltså rätt långt kvar på dräktigheten. Men hon är redan jättestor. :/ Hon är själv föd di en kull om 7 ungar och jag misstänker att det nu kan bli frågan om något sånt igen. Se bilden nedan och tänk på att hon har 3 veckor kvar!

Av S - 17 juli 2006 22:30

Ojojoj... Vilken helg det har varit - jättekul men svettigt och jobbigt med lång resa. Tågresan till Göteborg på fredagen var rena drömmen jämfört med hemresan på ett skruttigt tåg utan AC där rutorna var nedvevade så att det dånade i hela vagnen. Hade fruktansvärd huvudvärk när jag kom hem. :/Jättekul att träffa alla trevliga uppfödare och utställare, själv fick jag väl inga toppresultat men Ruuben är iaf champion nu och Opuz tog sitt första cert. :) Leonora har ett cert kvar till championat så vi hoppas på Edebo! sedan ska hon få träffa kille. :)Karin och jag sov hos hennes svåger natten till lördagen (eller tja, sov och sov... vi hade en kattunge med oss som skulle levereras och den jamade hjärtskärande med jämna mellanrum hela natten...) och körde sedan ner till Skåne på lördag morgon. Lördag natt bodde vi på ett jättetrevligt ställe utanför Helsingborg, det var "bo på lantgård" och vi välkomnades med en skål nyplockade körsbär. Sängarna var underbart sköna och jag sov som en stock hela natten. På lördag kvällen hann vi också med ett dopp i havet - jättekallt först men sedan var det jätteskönt och uppfriskande. :)Fanta, som skulle ha flyttat hem till uppfödaren igen, fick istället ett nytt hem hos Lenas kompis. Där har hon en liten teddyflicka som sällskap och blir mycket kelad med, hon kommer även att ställas ut i petclass - jätteroligt!Och med mig hem igen fick jag underbart vackra Guldpet Myosotis Tindra, en satincrestad hona i goag/go/wh. Hon är dotter till Dorian som i sin tur är kullbror till min underbara numer bortgågne Dolph. Tindra ska ingå i mitt lilla petprojekt och förhoppninsgvis ge söta satincrestar i roliga färgkombinationer. :) Tusen tack för henne Ingrid!Snälla pappa matade grisarna på hemmaplan på lördagen och när jag kom hem på söndag kväll var alla vid gott mod, om än lite hungriga. ;)Nu ska jag uppdatera hemsidan med nya utställningsresultat och lite annats mått och gott och sedan stupa i säng...

Av S - 14 juli 2006 08:32

Nu bär det snart av till Göteborg där jag ska övernatta tillsammans med uppfödarkollegan Karin innan det bär vidare till Teckomatorp imorgon bitti. Jag är lite smånervös för hur grisarna ska klara resan, av tidigare erfarenhet vet jag att visa inte bryr sig alls utan äter som vanligt medan andra blir väldigt stressade och vägrar äta i transportburen. :/ Den här gången är det en som jag säkert vet blir stressad och inte vill äta i transporten men tar jag däremot upp henne i knät så går det bra minsann. Konstiga djur. ;) Sen är det även två grisar som ställs ut för första gången och de har jag ingen aning om hur de kommer att reagera, men båda två är ganska tuffa av sig så jag tror nog att de ska gå bra. För säkerhets skull tar jag med mig en matningsspruta så att jag kan pyttsa i dem vatten under resan. Nu kommer inte bloggen att uppdateras förrän på måndag igen men då hoppas jag att jag har mycket att skriva om. :)

Av S - 13 juli 2006 15:14

Idag har det trimmats, badats, fönats och packats här hemma. Alla grisarna som ska ställas ut är nu badade och slappar i sina burar. Tåget går 13.10 imorgon från Uppsala så jag hinner packa det sista imorgon förmiddag.Min snälla pappa kommer och matar grisarna på lördag mitt på dagen och jag kommer hem igen sent på söndag kväll så jag hoppas att de ska klara sig däremellan. Känns skönt att Madeiras bebisar kom igår och att allt verkar bar med mor och barn så att jag slipper oroa mig för det iaf.Nu ska jag göra rent några burar och sen gå en sväng till affären. Ikväll är tvättstugan bokad.

Av S - 12 juli 2006 20:30

Nu så har de anlänt! :) Jag stack iväg i ett par timmar för att köpa hö och mat och när jag kom hem igen så satt där två små bebisar under Madeira, alldeles torra och tvättade så hon måste ha fött alldeles precis efter att jag gick hemifrån. En hona och en hane blev det, jättesöta båda två men honan har tyvärr ett öronveck (skönhetsfel som man helst vill undvika att avla vidare på). Hanen är redan tingad men honan är till salu *blink blink* ;)Nu väntar jag på att lilla svarta honan Black Beetles nya familj ska komma och hämta henne. Hon går i samma bur som madeira och bebisarna, det är väl lustigt... En flyttar ut och två nya anländer till världen. :)

Av S - 12 juli 2006 10:03

Igår satt jag uppe till över midnatt och väntade på bebisar... Tyckte absolut att Madeira betedde sig precis som om hon skulle börja föda närsomhelst men nej då... Vid 00.15 gav jag upp och gick och la mig och det har naturligtvis inte kommit några bebisar än! *suck* Idag är hon på dygn 70 vilket brukar vara absolut senaste dagen de föder på, så idag borde verkligen ungarna komma. Jag är så nyfiken ju!Har hunnit bada lilla Black Beetle nu på morgonen också, hon ska flytta idag eller imorgon så nu fick hon sitt första bad. :) Lite läskigt var det men hon klarade det galant ändå tycker jag. Imorgon är det badning av Leonora, Ruuben och Qiana som gäller. Känns skönt att inte ha så många att bada, Qiana är dessutom så liten att det kommer att gå på ett naffs att få henne torr. :) Idag ska jag försöka trimma klart det sista på grisarna som ska med. Får se hur det går... Måste vänta tills solen har gått förbi balkongen, brukar sitta där ute och trimma för att slippa allt hår inomhus men att sitta och trimma i gassande sol är inte kul vare sig för mig eller grisarna.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards