En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 26 juni 2011

Av S - 26 juni 2011 15:30

Efter mycket funderande fram och tillbaka har jag nu bestämt mig för att dra ner rejält på marsvinen. Det har inte bara med grannklagomålet att göra utan är något som jag har funderat på en tid och nu beslutat mig för att genomföra.  Vi får se hur många som blir sålda, och de som inte blir sålda får givetvis stanna kvar för helt utan marsvin vill jag aldrig vara. Följande grisar är iaf till salu till att börja med (se gärna annonsen på Blocket och sprid den vidare):


SCh Luneas Nellike, self buffhona, född 091124, haft tre kullar och har klarat dräktigheterna och bebisarna bra. Är ganska försiktig av sig men väldigt snäll. TINGAD!


SCh Luneas Pimpinella, self saffronhona, född 100310, är nu dräktig och ska ha bebisar vecka 28. Har haft en kull tidigare och är en bra mamma. Jättesnäll och trevlig hona. TINGAD!


SCh GP Luneas Leanna, crested saffronhona, född 090718. Sockersöt hona som är väldigt snäll och pussig, kan vara väldigt dominant mot andra honor, särskilt äldre, bebisar brukar gå bra.


SCh Luneas Meya, self buffhona, född 091031. Sprallig och nyfiken hona som är en mästare på att stå på bakbenen! Har haft en kull men hade stora problem under dräktigheten så hon är pensionerad från avel. TINGAD!


SCh Luneas Tosca, self saffronhona, född 090203. Jättesnäll hona som gärna ligger och myser i knät. Väldigt stor och stadig!


Luneas Chokladbiskvi och Luneas Kokostopp, se separat annons för killarna - de är fortfarande till salu och flyttar gärna tillsammans!


Bilder på alla grisar finns på hemsidan under "Marsvinen".


Vid intresse maila sophie@luneas.se. Transport brukar gå att lösa på ett eller annat sätt.

Av S - 26 juni 2011 15:25

Efter en förlossning som verkar ha varit lite kaotisk har nu Vaniljhjärtas bebisar anlänt! Vi var borta över midsommar och hade djurvakterna M och D som kom och matade djuren i fredags kväll samt igår mitt på dagen. Vaniljhjärta måste ha fött under natten till lördagen eller på lördag förmiddag och då blivit sås tressad (?) att hon hoppade ur buren efteråt och tyvärr in till Chokladbiskvi och Kokostopp. :-/ Det är alltså stor risk att hon är omparad. :-(


Kullen bestod av fem bebisar men två var tyvärr döda när djurvakterna hittade dem. De tre återstående bebisarna är pigga men små och tyvärr, tyvärr har en av dem fått ena baktassen avbiten. :-/ Vaniljhjärta har förmodligen tvättat den lilla alldeles för hårdhänt. Vi får se hur det går för lilltjejen. För ja, det är tre honor. Jag tror att det är två white/silveragouti och en cinnamonagouti/white. Jättesöta alla tre förstås!


     


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards