En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 1 juni 2011

Av S - 1 juni 2011 19:19

Och så var det pinsamt längesen jag skrev sist! :-/ Skäms på mig! Livet rullar liksom på, jag flänger i Malmö var och varannan vecka och det hinns liksom inte med något bloggande när man ska sköta hemmet, laga mat, sköta om djuren och helst vara lite social med människor också.


Med grisarna är det bra med de flesta. Några skruttisar har jag faktiskt nu måste jag erkänna men ingen som är så eländig att det är dags... Yalima är ju lite benig över höfterna, dras med sina återkommande urinvägsproblem och dricker mycket vatten men hon är pigg och tigger mat och äter bra så det är inte dags att låta henne få somna in ännu. Och så har vi Calaisa med äggstockcystorna som nog faktiskt har tappat rejält i vikt på ganska kort tid. Det ser förstås inte bra ut alls men även hon är pigg och äter bra och har kvar gnistan i ögonen så hon får hänga med ett tag till. Gamlingen Lucky Me börjar nog också sjunga på sista versen nu, han ser lite skruttig ut men stortrivs med sina två honor. Nu har ju grässäsongen kommit igång på allvar också så jag hoppas att det färska, goda gräset ska göra skruttisarna lite mindre skruttiga. Med resten av gänget är allt bra som tur är. :-)


Tre väntade kullar har jag också nu! Först ut är Nellike som ska ha runt den 18 juni, hon har nog bara en eller möjligtvis två ungar den här gången också. Hon är parad med Teodor så det kan bli crestade bebisar också. Spännande! Sen är det Vaniljhjärta som ligger ungefär 10 dagar efter, hon är dräktig med Isidor, en chokladbärande black magpie hane som jag fick låna av snälla Gisela. Han fullgjorde sitt uppdrag på första försöket så på lördag åker han hem igen till Uppsala. Även Pimpinella är dräktig igen, med Lucky Me, precis som med hennes förra kull, men de bebisarna kommer inte förrän i mitten på juli (om allt går som det ska).


På lördag är det dags för utställning igen. Jag ska bara ställa en gris den här gången - Umami förstås! :-) Det är första gången han ställs som senior så det ska bli spännande att se vad domare D och förhoppningsvis J (om Umami går vidare till final) tycker om honom. Jag skulle ju även ha dömt petclass men det blev för få anmälningar så jag behövdes inte. Lite trist men så kan det vara.

Av S - 1 juni 2011 19:16

Jag har beslutat mig för att försöka hitta ett nytt hem åt Kokostopp och Chokladbiskvi. De är två trevliga, pigga och framåt marsvinskillar i sina bästa år. :-) De bor tillsammans och har haft det lite stormigt i sitt förhållande då Chokladbiskvi var som mest hormonstinn men sedan några månader tillbaka råder frid och de är jättebra kompisar. Ett väl fungerande hanpar alltså!


Luneas Kokostopp är nonself saffron dalmatiner, född 090203 dvs drygt två år gammal. Han är en bastant hane på runt 1500 gram (!) och tyvärr har han utvecklat rejält med fatty eye på båda ögonen så han kan inte ställas ut. Det är dock inget han lider av utan han är frisk och pigg och tar sig ett och annat popcornskutt emellanåt trots sin vikt!


Luneas Chokladbiskvi är crested saffronargente och född 100419, alltså drygt 1 år. Han har bott tillsammans med Kokostopp i hela sitt liv och kan stundvis vara väldigt hanig även om han har lignat sig betydligt sedan några månader tillbaka. Han är pigg, nyfiken och fullkomligt älskar att springa runt på golvet och upptäcka! Chokladbiskvi är utställd litegrann i petclass och har tagit två silverkort hittills. Han kan alltså fortsätta att ställas ut, med förhoppningsvis goda resultat, om man så önskar. :-)


Killarna kostar 400 kr tillsammans och säljes med matpåse samt stamtavlor. De kan tas med till Järna nu på lördag 4/6 samt till Eskilstuna den 18/6 och norrut (E4:an norrut hela vägen upp till Haparanda) slutet av v28 eller början av v29.


Maila sophie@luneas.se vid intresse!


   

Kolla in hängläppen! :-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards