En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 3 juni 2010

Av S - 3 juni 2010 15:01

Bara roliga besked idag... :-) Fick hem ett brev idag med besked om ett stipendium som jag har sökt. Och jag fick det! 10 000 skattefria kronor rätt ner i fickan. Wihoo!   Visserligen var det väl ingen jättebedrift att kamma hem det - det delas ut två stipendier på vardera 10 000 kr och det delas bara ut till ekonomiingenjörer på Högskolan i Gävle som går sista året och de går enbart på betyg. Vi är bara sex stycken i min klass så det var alltså inte så stor konkurrens direkt. Men jag är förstås lika glad ändå - det här är väldigt välbehövliga pengar nu när jag riskerar att bli arbetslös till hösten. Jag vet dock inte när jag får pengarna, det verkar som om det kan dröja till efter semestrarna. Men det gör inget, det är väl egentligen senare i höst som jag verkligen behöver dem.


idag är en bra dag.   

Av S - 3 juni 2010 09:40

När jag gick in på min skolmail imorse fanns där ett väldigt smickrande mail i inkorgen! En lärare som jag har haft i en kurs den här terminen ville göra mig uppmärksam på en doktorandtjänst på högskolan. Det är den här läraren + en till lärare (som jag också har haft att göra med) som  är kontaktpersoner för tjänsten och jag antar att de har en del att säga till om när det kommer till val av person i slutändan. Läraren skrev något i stil med "...med ditt kunnade och intresse tror jag att du skulle klara forskarstudier alldeles utmärkt..." OJ! Vilken press! ;-)


Jag har den senaste veckan sökt tre arbeten varav ett verkligen är drömjobbet. Att bli doktorand känns väldigt svårt och tufft - som att göra ett låååångt examensarbete! Men det kanske inte är så svårt som det låter..? Hur som helst så skulle det nog innebära en väldigt speciell livstil de närmsta åren i så fall. Jag får allt ta och klura på det här ett tag. Jag ska maila tillbaka också och fråga lite mer kring vad det innebär att vara doktorand osv. Man blir ju helt klart smickrad av att få ett sådant mail men samtidigt tror jag att man nog verkligen måste brinna för ämnet och ha ett genuint intresse för området om man ska kunna göra något bra av det.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards