En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 4 september 2011

Av S - 4 september 2011 09:50

Lille Xhantus fick somna in i onsdags, det gick lugnt och stilla till och nu vet jag att han slipper lida. Sov gott lilla pojken! :-(


Yalima har nu ätit Allrodin UTI kn, en örtmedicin från Tyskland, i över en vecka och hennes urinvägsbesvär är markant bättre! Innan var hon helt dyngsur i rumpan, en bit upp på ryggen och på magen - detta trots att hon alltså gick på en antibiotikakur. Men nu är hon inte det längre! Hon ser dock anskrämlig ut, väldigt tanig över ryggen och med knotiga höfter. Jag har gjort en liten extra matplats åt henne ovanpå lådan med kornkross. Eller hon har snarare utsett den platsen själv. Jag hittade henne nämligen där en dag ätandes ur en påse med blandad kraftfoder som jag vunnit på en utställning, hon hade bitit upp ett hål i påsen och satt nöjt och åt ur den. :-) Så numer har hon en matskål där som alltid är fylld med kraftfoder. Hon går dit emellanåt och sitter där och äter. Kruxet är bara att även Leanna har hittat den hemliga matskålen och Leanna behöver definitivt ingen extra mat. ;-) Nåja, hellre att Yalima får äta extra med risk för att även Leanna äter därifrån än att Yalima inte får någon extra mat.


Yalima på sin "matbalkong". Hon hoppar alltså upp på hustaket i buren och därifrån vidare till balkongen. :-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards