En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 19 september 2011

Av S - 19 september 2011 21:30

Nu har Kokostopp och Chokladbiskvi äntligen anlänt till sitt nya hem nere i Skåne. Efter rapport från deras nya matte så mår de finfint och högg in på både grönsaker och hö direkt och Kokostopp, som den mysfarbror han är, har redan lyckats charma herren i huset. Det känns som om killarna har hittat hem äntligen!


De grisar som är kvar hemma känns väldigt få nu måste jag säga, trots att de ändå är 7 stycken kvar! Jag fortsätter att skära upp alldeles för mycket grönsaker men börjar vänja mig så snart är nog mängden anpassad efter antalet grisar. Det är bra med alla grisarna förutom Yalima. Hon har visserligen blivit av med sina kisseri-problem efter att jag började med örtpreparaten men jag tycker att hon ser så eländig ut emellanåt. Hon är ju pigg och glad när det vankas mat men däremellan ser hon så skruttig, ruggig och sjuk ut. Skumt… Hon kanske har diabetes eller njursvikt eller så, vad vet jag. Inte går hon upp i vikt heller fast hon borde göra det nu när kisseriet har ordnat till sig. När jag var bortrest till Malmö i jobbet för ett par veckor sedan så var hon utan medicin i 1,5 dygn ungefär och då kom besvären tillbaka direkt! Så nog gör medicinen nytta alltid. Hon äter nu Allrodin och Eurologist, den sistnämnda började vi med för drygt en vecka sedan. Gammelskruttan får hänga med så länge hon visar att hon är glad vid matdags och faktiskt äter bra.


De andra grisarna är det bara fint med, Lucky Me börjar se liten trött ut men han är i fint hull och trivs bra ihop med Umami. Killarna bor ju i en bokhyllebur numer och de stortrivs! Sedan jag började ha radion på inne hos marsvinen under dagarna och vi flyttade in vår byrå i marsvinsrummet (vilket innebär att vi rör oss mer in och ut ur rummet, iaf Petri som nästan aldrig gick in där tidigare) så tycker jag att de allihop har blivit väldigt okänsliga för ljud och hastiga rörelser. Tidigare kunde de bli rädda och springa iväg när Petri gick in i rummet men nu bryr de sig inte utan sitter lugnt kvar. Jag kan stå lutad över burarna utan att de blir rädda och de verkar över huvud taget väldigt trygga och nöjda med tillvaron nu. Härligt!


Med lägenhetsförsäljningen har det inte hänt så mycket ännu. Det är visning imorgon och på torsdag och hittills har 9 anmält sig till visningarna. Det väntar hårt arbete inför visningarna men det mesta är ändå redan gjort i form av städning/plockande/utrensning så det är egentligen bara marsvinsrummet samt dammsugning, torka golv och ”piffa” det sista som återstår när det är dags för visningarna.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards