En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 9 september 2011

Av S - 9 september 2011 17:15

Imorgon flyttar Kokostopp och Chokladbiskvi så då blir det en bur mindre i marsvinsrummet. Just nu bor de i en gallerbur som är 100*50 cm, alltså betydligt mindre än deras tidigare 160*55-bur. Anledningen till detta är att stora burskåpet är sålt och anledningen till det i sin tur är att jag behövde bli av med det inför fotografering och visningar av lägenheten som vi nu håller på och lägger ut till försäljning. Dessutom skulle det stå tomt på två av tre våningar när Kokostopp och Chokladbiskvi flyttar så det fanns ingen anledning att ha det kvar. Killarna funkar dock bra tillsammans även i en 100-bur men jag tycker att det ser väldigt trångt ut. :-/ Tur att det väntar en betydligt större bur på dem hemma hos deras nya matte! Det känns lite konstigt och vemodigt att behöva säga hejdå till pojkarna, de har ju bott hos mig i hela sina liv. Men det känns samtidigt jätteskönt att de får fortsätta att bo tillsammans och jag tror att de kommer att få det jättebra i sitt nya hem.


I stora bokhylleburen där alla tjejer + Musse bor råder lugnt och harmoni. Sedan Tosca flyttade ut och Vaniljhjärta och Musse flyttade in så är det som om lugnet åter har infunnit sig där. Tidigare kunde Leanna retas med Crepes och Tosca så att de skrek så fort Leanna kom i närheten, även om hon inte gjorde något. Men nu har Leanna blivit en liten ängel som mest går runt och putsar på sina burkompisar. Musse får ofta sina ögon tvättade. :-) Jag har beslutat mig för att inte sälja Leanna utan hon får gå kvar nu där hon verkar trivas så bra och flocken fungerar så fint ihop.


Imorgon är det utställning i Järbo, jag kommer att ta med mig lite överblivna marsvinstillbehör till försäljning så håll utkik ni som ska dit! Jag har även 8 st Dilling sänglådor från Ikea till salu men de tar jag bara med om någon föranmäler intresse. Så skicka ett mail (sophie@luneas.se) eller skriv en kommentar om ni vill att jag ska ta med någon/några lådor.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards