En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under mars 2011

Av S - 16 mars 2011 10:16

Fotade Daisy imorse när hon satt så fint på pallen i sovrummet. Visst är hon vacker! En riktigt majestätisk katt. ;-)


   


Och så var jag ju bara tvungen att fota tanterna i flockburen när de fick frukosthö. Tänk att det kan vara så gott och uppskattat med torkat gräs. :-) Sötisarna!

 

Av S - 16 mars 2011 10:05

För ett par veckor sedan blev vi äntligen klara med vår renovering av sovrummet som vi har dragit på lääänge. Nu är hela lägenheten totalrenoverad, det enda som är kvar att göra är att byta golv i marsvinsrummet och ev måla om där igen men det blir nog i ett senare skede när vi bestämmer oss för att gå vidare till annat boende.


Tänkte iaf ge er en liten titt i sovrummet. Vi har alltså tapetserat fondväggen (Maharani från Osborne & Little), satt upp Easy Cover på övriga väggar samt målat dessa i en nyans som heter Soft Clay, satt golvlister samt målat en vit rand högst upp mot taket på alla väggar. Golvet bytte vi tidigare och det är samma som vi har i kök/hall dvs matt valnöt.


Det som saknas i sovrummet nu är en större säng, en taklampa, nattygsbord och hyllor. I söndags provade vi ut en säng på en sängkedja i Valbo men vi ska till ett till ställe innan vi bestämmer oss. Det ska bli väldigt skönt med en större säng! Vi ska köpa en som är 160 cm bred och den vi har nu (och som vi sovit sedan vi flyttade ihop för 4 år sedan) är 120 cm bred... Det kanske kommer att kännas jättekonstigt att plötsligt ha en massa plats! Eller så är det bara jättejätteskönt att kunna bre ut sig ordentligt. Det är ju liksom inte bara vi som sover där utan oftast även två katter. :-)


Här komer alltså lite bilder! Ni får försöka tänka bort att påslakanet inte matchar fondväggen för fem öre. :-) Vi ska ha ett vitt överkast sen när vi har köpt ny säng.


   

Av S - 15 mars 2011 08:57

Calaisa visar sedan en tid tillbaka tydliga symptom på äggstockcystor. Hon har kala fläckar på höfterna och bakbenen, torra och skorviga spenar, putande mage och är emellanåt ovanligt jobbig på sina burkompisar.


Tog lite bilder idag på hennes synliga symptom och tänkte dela med mig av dem. Äggstockcystor gör man normalt inte så mycket åt på marsvin. Visst, det går att operera men det är en komplicerad operation och de flesta väljer istället att låta marsvinet hänga med så länge hon är pigg och inte lider. Så kommer även jag att göra med Calaisa, så länge hon verkar må bra får hon hänga med.


 

Skorvig spene

 

Kala fläckar på bakbenen

 

Kal på höften

 

Kal på höften

 

Putmage, ser nästan dräktig ut

Av S - 14 mars 2011 10:50

Nu börjar det hända grejer på jobbfronten! Inget är helt klart ännu så jag vågar inte skriva allt för mycket ännu men det ser väldigt bra ut! :-D


Lilla Vide flyttade hemifrån i lördags. Vi mötte upp hans nya familj i Uppsala och passade sedan på att ta en sväng på stan och hälsa på pappa innan vi drog hemåt igen. Vide bor nu med en liten rexkille i värsta lyxburen och de verkar trivas ihop. :-) Lycka till lilla pojken!


Av S - 9 mars 2011 09:42

Nu är vi hemma igen från veterinären. Allt såg bra ut på röntgen och vet kunde inte känna något onormalt på halsen längre. Så nu är Siri friskförklarad men vi måste förstås hålla stenkoll på henne så att symptomen inte kommer tillbaka. Hon har ju bara varit utan antibiotika i knappt en vecka så risken finns förstås att det smyger sig på igen så småningom. Men just nu kan vi vara glada iaf! :-)

Av S - 8 mars 2011 19:41

Äntligen går det mot bättre och friskare tider! Idag är första dagen som jag är mer eller midnre feberfri. :-) Har fått massor gjort idag och det har känts så bra!


Imorgon bär det alltså av mot veterinären med Siri och förhoppningsvis blir även hon friskförklarad... Idag har hon haft några riktiga rejs och hon äter bra (när vi vägde henne häromdagen vägde hon 3,4 kg jämfört mot 3,3 kg innan hon blev sjuk och 3,12 kg när hon var som sjukast), det enda som oroar oss lite är att hon spinner högre nu än normalt och det gjorde hon innan hon blev dålig sist. Det är som om spinnljudet förstärks när hon är svullen i halsen. :-/ Det låter inte jättemycket högre än normalt nu så man kan ju hoppas att det inte är någon fara. Håll gärna en tumme för Siri imorgon kl 9.00


Av S - 7 mars 2011 17:13

Besöket på hälsocentralen gav ingenting mer än att det inte syntes något på snabbsänkan. Fick rådet att avvakta till på onsdag och återkomma då om det fortfarande inte har gett med sig. Just nu mår jag rätt bra så jag passade på att städa några burar och fota lite när grisarna hade golvtid. Så här kommer lite rykande färska bilder!


 

Quinta med Crepes i bakgrunden. tyckte att bilden blev lite häftig när Crepes rör sig i bakgrunden medan Quinta sitter still. :-)


 

Crepes med sin söta hängläpp.


 

Lilla försiktiga Vaniljhjärta.


Något tråkigt på marsvinsfronten är att Yalima börjar se riktigt skruttig ut nu. Hon dricker massor och har magrat av rejält över ryggen. Hennes höftben känns jättetydligt och hon börjar nästan se ut som en kossa i kroppen. Hon är ju inte särskilt gammal (snart 4 år) men det märks tydligt att hon är gammal i kroppen, förmodligen har hon diabetes eller något problem med njurarna. :-( Än så länge är hon pigg och har gnistan i ögonen så hon får hänga med ett tag till men det börjar gå utför. Lilla skruttan...

Av S - 7 mars 2011 10:04

Fortfarande feber så nu blir det hälsocentralen och lite blodprover. Är riktigt less på det här nu! Orkar inte med en seg dag i soffan till! Jag får väl snart liggsår... :-/


Siri verkar inte ha blivit sämre iaf och hon äter bra så vi avvaktar, på onsdag får vi förhoppningsvis veterinärens utlåtande.


I helgen blev det inte mycket gjort med tanke på min dumma feber. mitt på dagen är min bästa tid efter en alvedon + en ipren så i lördags var vi iaf iväg och kikade på kattutställning och bomässa. Men på kvällen kom straffet förstås och jag slocknade i soffan vid 21.30 Petri hade lagat en jättegod gryta som jag åt lite av men jag har ingen riktig aptit, det är bara att konstatera. Jag hoppas att blodproverna visar vad som är fel idag.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards