En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 6 mars 2011

Av S - 6 mars 2011 11:32

Nu är jag trött på att vara sjuk... Det började helt plötsligt i torsdags med att jag kände mig öm på huden och allmänt seg. På eftermiddagen kom febern och sedan dess har jag varit risig med feber som jag håller i schack med alvedon/ipren. Börjar bli riktigt less på det här nu. Dessutom har jag en svullen lymfkörtel i ena ljumsken som ömmar. Har jag fortfarande feber imorgon så får jag ringa hälsocentralen igen. Det konstiga är att jag inte har några andra förkylningssymptom, inget halsont, snor eller hosta över huvud taget.


Även Siri har varit riktigt sjuk på sistone. :-( Det började med att hon tappade rösten och fick svårt att svälja. Hos vet konstaterades akut faryngit (typ halskatarr/inflammerade stämband) och hon fick kortison som hon först blev bättre av men sedan sämre igen. Natten mot måndagen för två veckor sedan var ett helvete, Siri kunde inte äta utan att det kom upp på en gång och hela natten låg hon och rosslade så mycket att vi trodde att hon skulle sluta andas. :-( Vi fick tid hos veterinären på förmiddagen på måndagen och hon fick då vara kvar hos vet med dropp under dagen och det togs blodprov och röntgen vilken visade på en svullnad mellan matstrupen och luftstrupen. De kunde inte säga vad det var för något utan det skulle behövas en magnetröntgen eller kamera ner i halsen för att veta säkert. Som en första åtgärd fick hon antibiotika och redan dagen efter var hon betydligt bättre. Hon blev bättre och bättre och var till slut till synes helt återställd. I fredags fick hon sista antibiotikatabletten och går nu bara på kortison t.o.m onsdag. Men idag tycker vi att hon verkar lite dämpad igen och vi anar att svullnaden har börjat komma tillbaka. :-/ Vi har återbesökstid på onsdag då de ska röntga henne igen och se hur svullnaden ser ut men vi får väl se om vi måste åka in tidigare än så... :-/ Håll gärna tummarna för våran lilla Siri!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards