En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 4 mars 2011

Av S - 4 mars 2011 10:04

Jag ser att ni saknar mig. ;-) När man dessutom får mail från sin egen pappa som skriver "Du har ju inte skrivit på bloggen på så länge så jag vet inte hur du har/haft det." så vet man att det är dags att blogga igen... ;-p


Sedan i tisdags är jag arbetslös igen. *suck* Söker jobb för fullt och har varit på en intervju men inte hört något därifrån ännu. Om man ska se det positivt så finns det ju iaf en del jobb att söka, det är inte helt dött.


Med marsvinen är det bra. Vallmo har flyttat hemifrån till en jättegullig familj här i Gävle där han bor tillsammans med vuxna hanen Septimus. De är bra kompisar har jag fått höra så vi hoppas att det fortsätter så. :-)


Teodor har fått flytta ihop med först Umami och sedan även med Vide. Stackars Vide däremot har inte haft det så lätt. :-/ Jag försökte sätta ihop honom med sin pappa Lucky Me men det slutade med en riktigt fult sår inuti örat på Vide. :-( Lucky Me börjar ju bli lite till åren (fyller 6 år i sommar) och jag vet inte om Vide kände av det för han försökte dominera sin mycket äldre ochs törre pappa och då blev Lucky Me osäker och började hacka tänder och sen var det en kamp om rangen. Precis när de hade lugnat ner sig och verkar ignorera varandra blev Lucky Me inträngd i ett hörn (på golvet ska tilläggas, de fick bara träffas där) av Vide och han anföll Vide så illa att ett stort sår slets upp inuti örat. *ajajaj* :-/ Det har alltså varit en del såvård för stackars Vide men nu ser dte mycket bättre ut och kommer nog att läka fint i slutändan. Jag var rädd att vide skulle få men för livet av sin pappas grymma mottagande så jag var lite orolig för att försöka med en ny hane men en kompis måste han ju ha. Till slut tog jag mod till mig och satte ihop Vide med Teodor och Umami och det gick bra som tur var! Teodor är ju extremt hanig och hormonstinn av sig så det är snarare han som är problemet i den buren men inga slagsmål ha utbrytit iaf. Nu är Vide eventuellt tingad och kommer isf snart att flytta tillsammans med en liten kompis från någon annan uppfödare.


Idag har jag gjort ännu en "handparning". Jag såg att Nellike var så väldigt brunstig och försökte rida på Pimpinella hela tiden så jag tog helt enkelt ut henne och Teodor på golvet och 10 minuter senare var det klart. Snabbt och effektivt. ;-) Nu tycker jag att Teodor verkar lite lugnare och mer harmonisk och inte lika porrigt jobbig på sina småkillar, han kanske behövde det här... ;-p Jag tror att den här kombinationen kan ge riktigt fina bebisar med bamseöron och bra färg. Om det tar sig direkt så blir det bebisar i maj. Vi får väl se.


Jag har även anmält till Brändåsen-utställningen och det blev ovanligt många den här gången!

Luneas Umami i ras, pet, grupp

Luneas Vaniljhjärta i pet

Luneas Chokladbiskvi i pet

Luneas Pimpinella i ras, grupp

Luneas Teodor i ras

SCh Luneas Leanna i pet


Det kommer att bli fullt upp! :-) Med hem från Brändåsen kommer även finaste, goaste Sahrami som ska få göra små petstjärnor tillsammans med Vaniljhjärta. :-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards