En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 27 februari 2009

Av S - 27 februari 2009 15:58

På måndag är vi lovade internet... Efter alldeles för lång tids frånvaro! Telia lovar guld och gröna skogar men håller inte ett skit! :-/ Det ska bli så skönt att slippa dem i höst när bindningstiden går ut, då ska vi skaffa riktigt bredband istället!


På marsvinsfronten är läget under kontroll. Trodde att jag skulle behöva säga adjö till ytterligare en gris i tisdags. Upptäckte en knöl stor som en vindruva ovanför snoppen på Åssian i söndags kväll. Den fanns garanterat inte där en vecka tidigare. Det kändes som att den satt fast på själva snoppen rätt långt in och det gick inte att klämma fram snoppen som man normalt kan göra. Dessutom kändes den hård och inte så "svampig" som bölder brukar kunna kännas. Jahapp... En tumör var min första tanke och det trodde veterinären också först. Men den hade ju kommit så snabbt och veterinären ville ändå ta ett prov för att se så att det inte var en ofarlig cysta med vätska i. Hon stack hål och upp i sprutan kommer segt grågult var! Så det var en böld ändå och jag blev så lättad! :-) Åssian var så himla duktig och sa inte ett knyst trots att han inte var bedövad alls. Veterinären fick sticka hela tre gånger för att få ut allt var men inte ett pip eller sprattel kom det från Åssian. Veterinären hade aldrig varit med om ett så snällt marsvin tidigare och tyckte att han var så tapper. :-) Så nu går Åssian på bactrim och förhoppningsvis går bölden bort helt och hållet. Jag tycker att den känns bättre redan men det finns risk att vi kan behöva tömma den en gång till.


Pannacottas bebisar är så galet söta. Nu har de kommit över slyngelåldern och är sådär runda och söta igen. :-) Stora och stadiga är de också, väger 240-280g nu. Pannacotta är en så duktig mamma som matar och pysslar om sina små. De är drygt 3 veckor nu och får fortfarande dia. Kokostopp är otingad än så länge men jag vet inte om jag kommer att sätta ut någon annons om honom... Han är för söt för det. ;-p



Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards