En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 8 februari 2009

Av S - 8 februari 2009 22:31

Bedelia har varit riktigt dålig i flera dagar nu. Sedan iaf tre dagar tillbaka har hon inte ätit något själv utan bara överlevt pga min handmatning. Hela helgen har jag åkt mellan renovering och matning av Bedelia. Ungarna i magen har hela tiden varit väldigt livliga så dem verkar det inte ha gått någon nöd på. Och ikväll när vi kom hem från lägenheten satt de där utanför magen, fyra levande och en död. Den döda har förmodligen varit död i flera dagar för den såg inte fräsch ut. :-/ Dock var den normalstor så den kan inte ha dött för flera veckor sedan iaf. Kanske var det pga den ungen som Bedelia blev dålig. Hon hade iaf tvättat alla bebisar fint men inte ätit upp några moderkakor. Nu hoppas jag att hon repar sig nu när ungarna är ute. Men hon ser riktigt risig ut så jag är rädd att det är för sent. :-/ Hon tar iaf emot proviva nyponsoppa och näringsdryck när jag matar så helt hopplöst är det ju inte. Tur att jag inte går hela långa dagar i skolan nästa vecka heller. Pannacotta som går i samma bur med sina bebisar vill gärna ta hand om Bedelias nyfödda små också men frågan är om det är så smart med tanke på att hon har fyra egna relativt nyfödda ungar. Hon kan ju omöjligt mata upp och ta hand om hela 8 ungar, även om hon är en supermorsa.


Vi får väl se hur det går... Ungarna är iaf fyra buffar, tre selfar och en crested. Tre hanar och en hona och att är jättesöta i typen. Honan har dock ett öronveck och ev en av hanarna också men ett väldigt litet och mjukt isf. De vägde mellan 66-76g så de är ju inte pyttesmå utan ganska normalstora med tanke på att de egentligen var fem stycken.


Ni kan väl hålla tummar och tår för Bedelia och hennes bebisar!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards