En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under januari 2009

Av S - 8 januari 2009 09:58

Nu är kontrakt skrivet på lägenheten och banken har gått med på att låna ut pengar till oss. Uppsägningspapprena på nuvarande lägenheten är påskrivna och inskickade. Vi kan få tillträde till lägenheten när som helst egentligen eftersom den står tom nu men vi har ju en uppsägningstid på 3 månader här och om ingen vill flytta in här tidigare så är det ju 1 maj som gäller. Om det blir så så kommer vi att ta över nya lägenheten den 1 april så att vi hinner fixa med köket innan vi flyttar in "på riktigt". Det verkar dock som om det ev skulle kunna flytta in någon här tidigare och isf går ju allt mycket snabbare. :-) Det ska bli SÅ roligt och spännande!


Lite lustigt är att man har fått helt nya ögon för mycket. Ett kök är inte längre bara ett kök utan man studerar det väldigt noga för att se om man kan få lite inspiration. :-)


Katterna och marsvinen verkar ta nyheten med r. ;-) I förrgår satte jag ihop Bedelia med Pannacotta och Åssian. Tanken är att de två tjejerna ska få gå ihop under sina dräktigheter, Bedelia är redan dräktig med Nonne och Pannacotta med Åssian. Det går väl rätt bra, snarare att det är Åssian än Pannacotta som är jobbig på Bedelia. Det är säkert nyhetens behag. ;-)


Snart ska även Elodie och nya Lucky Me få flytta ihop men då blir Elodies kompis Gizelle ensam i sin bur, vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Ev att hon får bo med Yalima ett tag när hennes burkompis Calaisa sätts med hane igen snart. Men å andra sidan så ska Yalima sättas med hane också om ett tagoch då blir Gizelle ensam igen. Knepigt...


Av S - 6 januari 2009 12:29

Tack alla söta rara som har gratulerat till lägenheten! :-) Vi har nog fortfarande inte riktigt fattat att vi faktiskt fick den! (Eller jaja, inte fick men ni fattar.) Igår skrev vi på papprena och nu fattas bara att säljaren också ska skriva på och att vi skriver på låneanökningar på banken. Vi har letat så himla länge och den här lägenheten kände vi båda två väldigt mycket för från början. Just nu ser den inte mycket ut för världen men när vi är klara med den så kommer det att bli sååå fint! Nu letar vi inspiration, främst till köket, för fullt. Det blir med största sannolikhet ett IKEA-kök iaf. Vi är lite inne på Lidingöserien men har inte helt bestämt oss än.


Tapeter är ju en annan fråga också, det finns ju så många fina och läckra tapeter! Hur ska vi kunna välja!? Och golvet? Hur ska man tänka vid val av golv!? Det är mycket att tänka på men det är ju så kul också. Att få göra det helt till sitt eget. :-)


Av S - 6 januari 2009 12:06

Äntligen en liten rapport om helgen på Kistamässan. Som alltid på husdjursmässan var det mycket folk (merparten barn), mycket ljud, mycket lukter, mycket stim och stoj. Man är rätt slut i huvudet efter en heldag där kan jag lova!


På lördagen ställde jag ut Nonne och Elodie. Det gick jättebra och Nonne fick cert för båda domarna och Elodie fick för den ena vilket innebär att hon numer är Svensk Champion! Yes! trodde faktiskt inte att hon skulle knipa sista certet nu eftersom hon hade konkurrens av den supersöta Ixias Belle. Enligt mig är Belle aningen bättre än Elodie, vilket också den engelska domaren tyckte även om det var hårfint. Han stod länge och funderade innan han satte Belle som etta i klassen. Den svenska domaren som var hjälpdomare i det andra BIS:et gillade däremot Elodie bättre, och inte mig emot förstås! ;-)


Nonne visade upp sig mycket bättre den här gången, sist satt han ju som en säck potatis på plattan men nu kunde han faktiskt sträcka på sig så att han lyckades knipa hem två cert. :-) Ett kvar innan han är champion!


I lördags flyttade också två av Yalimas bebisar. Lilla Hannelore aka Humlan flyttade till sin nya familj: Ewa, Elin och Pär + deras marsvinsdamer och Hubert flyttade till Emma som har Ixias marsvinsuppfödning. :-) Lycka till båda två i era ny hem!


Jag fick även hem min nya finska hane Lucky Me. En otroligt fin och välberavad hane som trots allt är 3,5 år. Världens största ögon och ett tryne jag inte sett maken till! Oj vilka bebisar det kommer att bli hos Luneas framöver! :-) Väl hemma igen fick han flytta ihop med lille Hermann som fortfarande är till salu men tanken är att han ganksa omgående ska sättas ihop med Elodie.


I söndags var jag åter på plats i Kista. Jag hade med mig Gizelle som ställdes för båda rasdomarna och Crepes som ställdes i pet. Gizelle knep hem två cert och två BIR-jr och var bara två marsvin från att plocka en rosett i ena BIS-jr finalen. Det fanns bara 5 placeringar och hon blev nedplockad som sjua... Crepes gjorde succé i petten där hon vann mastodontklassen på 13 småhonor. Hon fick silverkort och i finalen placerade hon sig som BIS pet 5! Hennes andra utställning och andra BIS pet-placering trots att hon bara är 3,5 månad gammal! vart ska detta sluta!? :-) Min lilla sötnos fick också en mysrulle eftersom hon tyckte att det var så kallt och läskigt i utställningsburen. Och den blev väldigt uppskattad kan jag lova! Den var dyr men väl värd sina pengar. :-) Jättegrattis till Natalia också som kammade hem storkovan med sina tre petgrisar! De placerade sig allihop i finalen, och det var inga låga placeringar heller. Om jag inte minns helt fel så blev de 1,2 och 4!(?). Galet kul med en sån storslam och revansch för Pingu! :-)


Sammantaget en mycket trevlig helg i goda vänners lag, mycket syndande i form av brända mandlar, godisremmar och annat gottigt men det hör liksom till när man är på husdjursmässa. ;-) Nu dröjer det ett tag till nästa utställning, närmare bestämt till den 7 mars då vi i Mitt arrangerar utställning i Valbo igen.

Av S - 2 januari 2009 16:35

Vi fick lägenheten! Weeeeee!

Av S - 1 januari 2009 19:54

Nu är han på väg! På lördag får jag hem min nya hane, en finne vid namn Nikean Lucky Me. Han är self buff och väldans fin vad jag har sett på bild iaf. Han är tre år och välanvänd i avel, även utställd i Finland med finska cert så jag hoppas att han ska bli champion här i Sverige så att jag får en SCh FinCh igen. :-)

Av S - 1 januari 2009 16:14

Nytt år och nya möjligheter! :-D Jag hoppas och tror att 2009 kommer att bli ett bra år. 


Nyårsafton spenderades hemma i lugn och ro med mycket god mat och trevligt sällskap. :-) Vi lagade en riktigt lyxig trerätters middag och allting blev SÅ gott! Till förrätt blev det toast med räkröra, till varmrätt oxfile och hummer med klyftpotatis och väldigt god sås till, och till efterrätt den gamla trotjänaren marängsviss. Mums! Till det drack vi ett jättegott rödvin. Vi brukar annars inte vara några jättelångsittare vid middagsbordet men igår satt vi länge och pratade och filosoferade. Helt plötsligt hade klockan blivit halv tolv och det blev nästan panik att hinna ner på stan till tolvslaget. Vi tog med två champagneglas och en liten flaska skumpa och drog ner på stan i full mundering med täckbyxor, varma jackor, mössa och vantar. Och vi hann ner på stan, 2009 skålades in till kyrkklockornas ringande och fyrverkerier blixtrade överallt. En väldigt lyckad kväll trots att det bara var Petri och jag. :-) Katterna tog nyårsfirandet med ro. De var inte ett dugg rädda för alla fyrverkerier utan låg och mös i godan ro. Eftersom det ändå var nyårsafton fick de extra lyxig mat - en sån där liten svindyr påse med bitar i gele. Gourmet pearl med lax. Fint ska det va'! ;-) Och uppenbarligen var det extra gott för det slank ner alltihop på en gång och det är ovanligt för våra katter. Vid 2-tiden kröp vi ner i sängen och kunde återigen konstatera att det trots allt hade blivit en väldigt lyckad kväll. :-)


Nu laddar jag inför helgen utställning i Kista! Trimningen är nästan klar och klor har idag klippts på alla grisar som ska med.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards