En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 6 januari 2009

Helgens utställning

Av S - 6 januari 2009 12:06

Äntligen en liten rapport om helgen på Kistamässan. Som alltid på husdjursmässan var det mycket folk (merparten barn), mycket ljud, mycket lukter, mycket stim och stoj. Man är rätt slut i huvudet efter en heldag där kan jag lova!


På lördagen ställde jag ut Nonne och Elodie. Det gick jättebra och Nonne fick cert för båda domarna och Elodie fick för den ena vilket innebär att hon numer är Svensk Champion! Yes! trodde faktiskt inte att hon skulle knipa sista certet nu eftersom hon hade konkurrens av den supersöta Ixias Belle. Enligt mig är Belle aningen bättre än Elodie, vilket också den engelska domaren tyckte även om det var hårfint. Han stod länge och funderade innan han satte Belle som etta i klassen. Den svenska domaren som var hjälpdomare i det andra BIS:et gillade däremot Elodie bättre, och inte mig emot förstås! ;-)


Nonne visade upp sig mycket bättre den här gången, sist satt han ju som en säck potatis på plattan men nu kunde han faktiskt sträcka på sig så att han lyckades knipa hem två cert. :-) Ett kvar innan han är champion!


I lördags flyttade också två av Yalimas bebisar. Lilla Hannelore aka Humlan flyttade till sin nya familj: Ewa, Elin och Pär + deras marsvinsdamer och Hubert flyttade till Emma som har Ixias marsvinsuppfödning. :-) Lycka till båda två i era ny hem!


Jag fick även hem min nya finska hane Lucky Me. En otroligt fin och välberavad hane som trots allt är 3,5 år. Världens största ögon och ett tryne jag inte sett maken till! Oj vilka bebisar det kommer att bli hos Luneas framöver! :-) Väl hemma igen fick han flytta ihop med lille Hermann som fortfarande är till salu men tanken är att han ganksa omgående ska sättas ihop med Elodie.


I söndags var jag åter på plats i Kista. Jag hade med mig Gizelle som ställdes för båda rasdomarna och Crepes som ställdes i pet. Gizelle knep hem två cert och två BIR-jr och var bara två marsvin från att plocka en rosett i ena BIS-jr finalen. Det fanns bara 5 placeringar och hon blev nedplockad som sjua... Crepes gjorde succé i petten där hon vann mastodontklassen på 13 småhonor. Hon fick silverkort och i finalen placerade hon sig som BIS pet 5! Hennes andra utställning och andra BIS pet-placering trots att hon bara är 3,5 månad gammal! vart ska detta sluta!? :-) Min lilla sötnos fick också en mysrulle eftersom hon tyckte att det var så kallt och läskigt i utställningsburen. Och den blev väldigt uppskattad kan jag lova! Den var dyr men väl värd sina pengar. :-) Jättegrattis till Natalia också som kammade hem storkovan med sina tre petgrisar! De placerade sig allihop i finalen, och det var inga låga placeringar heller. Om jag inte minns helt fel så blev de 1,2 och 4!(?). Galet kul med en sån storslam och revansch för Pingu! :-)


Sammantaget en mycket trevlig helg i goda vänners lag, mycket syndande i form av brända mandlar, godisremmar och annat gottigt men det hör liksom till när man är på husdjursmässa. ;-) Nu dröjer det ett tag till nästa utställning, närmare bestämt till den 7 mars då vi i Mitt arrangerar utställning i Valbo igen.

 
 
Denise

Denise

6 januari 2009 17:27

GRATTIS, det var inte dåliga resultat det! :) Och lilla Crepes är ju för söt! :D

http://novastardust.bloggagratis.se

 
Natalia

Natalia

6 januari 2009 20:54

Du minns rätt, tack! Och grattis till dina fina placeringar också! Får man inte se en bild på nya hanen? *nyfiken ju*

http://hellopiggy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards