En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 22 juni 2009

En förkyld midsommar och lite marsvinsplaner

Av S - 22 juni 2009 13:31

Så var långhelgen över i ett naffs! Och inte har vi gjort särskilt mycket heller. :-( Det började med ont i halsen i torsdags och i lördags kulminerade det med feber och sängliggande. Jättekul när man för en gångs skull är ledig lite längre. Midsommarafton blev iaf trevlig, vi var hemma hos pappa tillsammans med lite släktingar och åt och drack och hade trekamp och frågesport. Världens minsta midsommarstång gjorde vi också, den blev så söt så. :-)


Nu är jag på jobbet igen och det är nu det börjar på allvar - den ena av de två ordinarie produktionsplanerarna har gått på semester så nu är det tänkt att jag ska sköta ruljansen ensam på en av pappersmaskinerna. Skönt iaf att det finns en ordinarie kvar att fråga om något problem skulle dyka upp. Det är iaf rätt så kul och det känns som om jag kommer att ha väldigt stor nytta av detta i framtiden. En väldigt bra arbetslivserfarenhet och viktig del i CV:t med för den delen.


På marsvinsfronten händer det inte så mycket just nu. Jag avvaktar svar på ringormsodlingen... Jag hoppas på att få ett preliminärt svar den här veckan men det kan dröja till nästa också är jag rädd. Ingen mer gris visar några symptom iaf men Nonne har skorpor och skorviga partier lite här och var. Doppade honom i virkon + virkonade buren igen i lördags. Det verkar som om alla bebisar faktiskt är tingade nu. Jonah och Maple kommer förmodligen att flytta tillsammans till ett kelhem, så det blir nog jättebra! Jag har dock beslutat mig för att sälja lilla Jolantha, som är syster till Jonah. Hon är en söt hona men har inte riktigt den där färgen och typen som jag är ute efter. Lustigt nog så är hon utseendemässigt väldigt lik sin fostermor Elodie och inte alls lik sin mamma Calaisa eller pappa Yalero. Eventuellt är även Pannacotta (crested saffron dalmatinerhona) till salu till kel och petutställning. Jag har bestämt mig för att inte ta någon mer kull på henne och jag har ju hennes dotter och dotterdotter sparade så ev får Pannacotta flytta vidare till någon som vill ha en väldigt tam och rolig hona. Maila vid intresse! sophie@luneas.se


F.ö så väntas tre kullar i mitten/slutet av juli. Magarna växer på Calaisa, Yalima och Gizelle och det är Lucky Me som är pappa till alla kullarna. Nu hoppas jag att det inte blir några pälsriktningsfel den här gången men gärna lika fin typ som sist. Lucky Me är ju pappa till Isaiah som är vansinnigt söt i typen och har väldigt härlig färg men däremot fick en liten ridge... Yalimas förra kull var ju också tillsammans med Lucky Me men där klarade sig ingen av ungarna tyvärr, nu hoppas jag att det ska gå bättre och att jag ska få någon buff att spara - det har varit lite väl mycket saffrons på sistone! Har även ev två nya grisar på ingång men inget är spikat ännu. Vi får se... :-) 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards