En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Älgsafari

Av S - 14 juni 2009 18:36

Gårdagen försvann i ett naffs medan jag virkonade och Petri fogade klinkers i hallen. Rätt som det var så hade klockan blirivt sex och vi hade inte ätit något ännu, det var med lite smådarriga ben som vi åkte iväg till affären för att handla middag. Väl hemma igen hyrde vi film från Telia, det blev Benjamin Button's... En väldigt bra, tänkvärt och också lite sorglig film. Helt klart sevärd! Grisarna verkade konstigt nog väldigt obekymrade över att sitta blöta i sina burar, de skulle ju självtorka efter virkondoppet och det är ju något som jag aldrig annars låter dem höra. Jag fönar alltid jättenoga efter bad inför utställningar så jag var lite orolig för hur de skulle reagera. Men det var tydligen inget märkvärdigt tyckte de, de knaprade hö, tiggde mat och vilade som vanligt. :-)


Idag fick vi spontanbesök av mamma och Becke. Trevligt med besök! Innan de dök upp hade vi hunnit åka en sväng till återvinningen med en massa skräp (det blir mycket skräp när man renoverar...). Efter lite fikande här hemma fick mamma en snilleblixt och vi åkte iväg till Kybacka älgpark! :-) Vi hade sån tur att det skulle vara en guidad visning kl 15 som vi precis hann till. Regnet fullkomligt öste ner men vi fick låna regnkläder. Tack vare regnet så var det bara vi som ville gå på älgsafari så vi kunde komma riktigt nära älgarna, guiden berättade att det annars kunde vara svårt att komma nära om man är en grupp på 20-25 pers som det kan vara när det är fint väder. Jag och mamma fick till och med klappa en av älgkorna! Riktigt mäktigt och de 2 veckor gamla älgkalvarna var hur söta som helst!

 
 
Ewa

Ewa

14 juni 2009 20:29

Jag undrar om våra grisar skulle dö av chock om vi började föna dem efter badet? :-P

http://fundringar

 
karro

karro

15 juni 2009 12:29

Åh vad jag blir avundsjuk! Vill också klappa älgar! :(

http://cuyi.blogg.se

 
Ingen bild

Sia

15 juni 2009 17:41

Vad händer om de råkar slicka i sig lite av virkonen? De lär ju försöka tvätta sig efter doppet.

 
Sophie

Sophie

15 juni 2009 17:52

Sia: helt klart tvättar de sig efter badet, men det är ingen fara det heller. Tycker själv att det låter konstigt och var väldigt nojjig innan jag badade dem i virkon men efter att ha rådgjort med flera andra uppfödare med erfarenhet av ringorm och virkonbad så gjorde jag det ändå och mina grisar har då inte tagit någon synlig skada alls av det.

http://luneas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards