En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 19 april 2006

Livräddare!

Av S - 19 april 2006 21:54

Tror att jag idag räddade livet på Edilonas lilla 2 dygn gamla dotter. Jag såg att hon satt och ruggade lite, kisade med ögonen och såg inte alls pigg ut jämfört med sina bröder så jag tog upp henne och mamma Edilona för att låta henne dia lite. Men hon bara tog tutten och snuttade lite, sen släppte hon och ville inte ha mer. Då fick jag se att hon hade lite intorkat bajs i bak. Jag pillade bort den lilla kotten som satt fast och masserade lite för att få igång "bajsreflexen" på henne. Då kommer det ut ett långt pärlband med småpluttar! Inte konstigt att hon inte mådde bra, hon hade ju hela tarmarna fulla! stackars liten vad ont hon måste ha haft. :/ Men nu ska hon väl förhoppningsvis pigga på sig. Provade att låta henne dia efteråt och då satt hon kvar och sög i 10 minuter innan Edilona tröttnade och jag lät dem gå ner i buren igen. Nu hoppas jag att hon piggnar till igen. Ska hålla lite extra koll i bak på henne framöver. Men förmodligen var det väl bara ett litet misstag från Edilona, hon hade missat att tvätta rent där bak.Annars är allt som vanligt här. Gits mage växer och om 4 veckor kommer bebisarna. Det känns som en evighet dit. Jag har liksom blivit lite bortskämd med täta kullar på sistone så nu känns en månad väldigt länge. :) Längtar iaf till vingåker den 29:e - ska bli skoj!Godnatt på er!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<<
April 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards