En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 24 januari 2012

Av S - 24 januari 2012 11:12

Det har blivit en hel del promenader på sistone. Vi bor bara 5 minuters promenadavstånd från Gävles bästa motionsspår så det är klart att vi måste utnyttja det nu! Vi brukar gå 2,5 km-spåret och så blir det ju lite extra fram och tillbaka till spåret också. Oftast blir det ett stopp vid fårhagen också. :-) De är så himla söta fåren, som stora bollar med fyra pinniga ben. För någon vecka sedan vågade en av dem sig fram till staketet så vi fick klia lite, mycket uppskattad verkade det som men sedan dess har de inte vågar sig fram igen.


Katterna då, hur trivs dem i huset? Bra skulle jag säga! :-) Trappen är jätterolig att springa upp och ner i, de har blivit supersnabba på att ta sig upp. I början var de rätt klumpiga och särskilt Daisy som är störst snubblade men nu tar även hon sig upp smidigt. De har fått gå ut på trappen utanför ytterdörren också - läskigt men väldigt spännande! Tanken är att de ska bli halvt utekatter så småningom, men vi får väl se hur det går. Vi har en grannkatt som nog tycker att våran tomt tillhör hans revir. Han (vi vet egentligen inget kön men han ser ut som en han ;-) ) går sina rundor i vår trädgård och inspekterar sina ägor så det kan nog bli ett väldigt liv om våra katter ska ta sig in där. Våra katter är mycket mindre än grannkatten och särskilt Siri skulle nog bara vara som en liten munsbit för honom... :-p I en ultimat värld så skulle katterna nöja sig med att vara ute på tomten bara när vi är ute och sen vara nöjda och glada innekatter resten av tiden men jag misstänker att de inte fungerar så riktigt... De kommer nog att vilja ha mer och mer. :-/ Nåja, vi får se hur de reagerar när det börjar bli varmare och vi börjar prova att låta dem gå ut.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards