En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 31 juli 2010

Av S - 31 juli 2010 17:39

Idag har det gjorts en del omflyttningar bland grisarna. Tosca fick flytta in i bokhylleburen, Pimpinella fick flytta ihop med Nellike och Vanilla och gamle Lucky Me fick flytta till egen bur. Nellike och Vanilla ska ju snart föda, de är på dygn 59 resp 55 nu, så det var hög tid att flytta ut Lucky Me. För att göra det så smidigt som möjligt särade jag alltså på Pimpinella och Tosca och så fick Lucky Me ta deras gamla bur. Tosca har ju fått gå i tidig avelspension nu och platsade därför utmärkt i bokhylleburen tillsammans med de andra pensionärerna. :-)


Och faktiskt så går det över förväntan! Bara lite tjut emellanåt men inte alls så farligt. Jag hade väntat mig att Crepes som normalt sett (iaf tidigare) är jättedominant skulle hacka rejält på Tosca men så blev det inte alls. Någon enstaka ivägschasning har det varit men inte mer än så. Och Musse är förstås överlycklig över att ha fått ytterligare en hona att hålla koll på. ;-)


Även för Pimpinella går det hyffsat, hon är ju snabb som en vessla och hinner lätt undan tjockisarna Nellike och Vanilla så även om de försöker sig på ett och annat tjuvnyp så hinner de inte ikapp Pimpinella. ;-)


Jag är förresten rätt säker på att Nellike bara har en bebis i magen, en stor en! Hon är inte alls särskilt stor, syns knappt att hon har någon bebismage alls men jag känner ett tydligt foster på ena sidan och det känns stort! Vanilla däremot är större med välfylld mage. Det syns inte lika tydligt på bilderna som i verkligheten dock. Det känns även jättestor skillnad på dem. Vanilla har mycket mer "tyngd" i magen.


Nellike, dygn 59.

  Vanilla, dygn 55.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards