En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 8 december 2008

Inte skrämmas så!

Av S - 8 december 2008 15:32

Yalima skrämde mig rejält imorse! Hon satt under huset med bebisarna och såg lite småruggig ut men inget jag direkt reflekterade över förrän jag gav dem frukost och hon inte gick fram till matskålen... Lyfte upp henne och kände då att buken var spänd och hård och att hon var alldeles mjölkstinn i juvren, särskilt på ena sidan. När jag mjölkade lite så fullkomligt sprutade det mjölk! Jahapp... Vad göra? Hade bråttom iväg till skolan men jag lät först en av ungarna dia medan jag hade Yalima i knät, för att få bort den värsta mjölkstinnheten. Förmodligen hade hon inte låtit ungarna dia ordentligt iom att hon mådde dåligt och därmed hade mjölken börjat stocka sig. Gav henne sedan lite minifom i hopp om att hon "bara" var gasig och att det var orsaken till att buken kändes spänd och hon mådde dåligt. Sen hann jag inte mer innan jag var tvungen att rusa till skolan.


Kom hem nyss och vågade knappt titta in till marsvinen... Men Yalima ser betydligt piggare ut nu och äter hö självmant. Magen känns inte lika spänd längre och juvren är mjukare och inte sprängfulla så ungarna har antagligen fått dia under dagen. Jätteskontigt det här för igår kväll åt hon både grönsaker och kligröt med god aptit. Nu ska jag göra rent buren åt dem så att jag kan ha lite koll på att bajseriet fungerar som det ska.

 
 
Ewa

Ewa

8 december 2008 16:03

ALLT går fort hos marsvin. Blir de sjuka, så blir de fort sämre och hittar man en kur, så blir de fort bättre. Vilken tur att det slutade bra!

http://fundringar

 
Sophie

Sophie

8 december 2008 16:17

Ewa: Ja verkligen! Yalima verkar helt återställd nu och tar igen frukosten hon missade imorse. Minifom är verkligen något jag kan rekommendera varje marsvinsägare att ha hemma!

http://luneas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards