En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 29 juni 2006

Nu är han här!

Av S - 29 juni 2006 18:49

Nu har nya kastrerade hanen, Rasmus, flyttat hit. Han verkar vara en snäll och go rexkille. Fann sig snabbt tillrätta i rollen som sambo med Leonora. :)Flyttade om lite bland marsvinen idag. Karizma och Emilia fick byta plats, dvs Karizma fick flytta in till Ritari och Julia medan Emilia fick flytta in till Ruuben. Karizma är redan dräktig med Ruuben, ca 6 veckor gången, så jag tyckte att dte var dags att börja tänka på en ny burkompis åt henne så at hon inte skulle bli själv när dte var dags att flytta ut pappa Ruuben. Planen nu är att hon och Julia ska gå ihop och hjälpas åt med sina kullar och att Ritari ska flytta ut i god tid innan det är dags för Karizma att föda.Emilai däremot verkar inte kunna bli dräktig längre. Hon har gått med hane ett bra tag nu men det blir inget. Och det var väl också vad jag misstänkte när jag upptäckte den stora cystan som hon har på ena sidan av magen (= förmodligen äggstockscysta). Så därför fick hon bli sällskapsdam åt Ruuben istället och OM hon trots allt skulle bli dräktig med honom så är dte bara positivt, hon är i bra form och de två kompletterar varandra fint.Har tagit tag i trimningen inför teckomatorpsutställningen också. Jag har ju två pluttisar att ställa, Opuz och Qiana, så de är det inte mycket att ta på. Men på stora grisarna Leonora och Ruuben är dte desto mer, iaf på Ruuben. Leonora har otroligt blank och kort päls i sig vilket både hon och jag tycker är jätteskönt. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards